Съдът в Целе: Убиецът на Виктория Маринова ще бъде екстрадиран

10:40, 12 окт 18 / Свят 25 1969 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

Предстои екстрадицията в България на заподозрения за убийството на Виктория Маринова. Това съобщиха от прокуратурата и от апелативния съд в град Целе.

След извършените съдебни действия е установено, че няма причини, които да препятстват връщането му. До самата екстрадиция заподозреният ще остане в ареста.

Пред германския съд Северин твърди, че сутринта на 7 октомври, в парк край Дунав в град Русе, под влиянието на алкохол и наркотици се е скарал с непозната за него млада жена, ударил я е силно в лицето и я е блъснал в храстите. Той отрича да я е изнасилва Не е възнамерявал и убийството й, цитира още прокуратурата твърденията на Северин, предаде "24 часа".

„Въз основа на показанията му няма основание да се смята, че има политически мотив в убийството“, заяви още германската прокуратура.

Красимиров не е изказал възражения относно връщането му в България и е дал съгласието си за екстрадация по бърза процедура. Законът предвижда 10-дневен срок за изпълнение, но това може да се случи и по-рано.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Още по темата

Реклама