Увеличават се жертвите след стрелбата в колежа в Крим

08:45, 18 окт 18 / Свят 25 1212 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

Продължава разследването на трагедията в колежа в Керч на Кримския полуостров. 21 души бяха убити в сряда, като сред тях е и нападателят, който се е самоубил. Ранени са повече от 50 души, 10 от тях са в тежко състояние.

Установено е, че 18-годишният ученик Владислав Росляков притежавал законно оръжие, за което получил разрешително миналия месец. При нападението той задействал самоделно взривно устройство, а след това стрелял с пушка.

На този етап няма данни нападателят да е имал съучастници, но тази версия все пак се проверява. Засега не е установен мотивът на нападението.

Близките на загиналите ще получат около 13 000 евро компенсация.

Видеозаписи показват как нападателя влиза в колежа преди произшествието с оръжие в ръце. ТОй е бил студент 4-ти курс в колежа. Тялото му е открито в помещение на учебното заведение, посочва Руския следствен комитет. Предварителните предположения на следователите от досегашната картина на престъплението говори, че младежът разстрелял намиращите се в колежа хора, а след това е извършил самоубийство.

Родителите на Владислав Русляков били разведени. Живеел е с майка си, която е била санитарка в Онкологичния диспансер в града. Съкурсниците му го описват като „много затворен“, почти с никого не е общувал, не е бил активен и в социалните мрежи.

На 8 септември се е сдобил с разрешително за оръжие 12-и калибър, а преди няколко дни си е купил 150 патрона за него. Миналата седмица не е посещавал занятия, защото е бил болен.

Според първоначалните данни експлозията е станала в столовата на колежа, а в неустановеното взривно устройство е имало метални предмети, които се слагат за повече поражения.

Говорителят на Кремъл Дмитрий Песков заяви малко след първите съобщения за инцидента, че се разследва и версията за терористичен акт. По-късно източник от Националната гвардия определи взрива като терористичен акт.

Според преподавателка, в училището е имало тържество и много гости. Първият етаж на сградата на техникума е пострадал най-сериозно, площадката, на която е било тържеството, е осеяна със счупени стъкла.

Ключови думи

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Още по темата

Реклама