Григор Димитров пак няма да играе в София, идва бивш световен №1

11:50, 19 окт 18 / Спорт 25 1417 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

Най-силният български тенисист Григор Димитров ще пропусне турнира от календара на АТР в София през 2019 г., съобщиха източници за БНР.

Четвъртото поредно издание на състезанието е от 5-ти до 11-ти февруари догодина в зала „Арена Армеец“.

Екипът на спортист №1 на България за миналата година е решил, че към момента софийският турнир не влиза в плановете му. Димитров вече потвърди, че ще играе седмица след София, от 12-ти февруари 2019 г., в Ротердам, където стигна до финал миналата година и има да защитава 150 точки за ранглистата.

Организаторите у нас се надяват хасковлията да промени решението си и затова до последния момент ще пазят „уайлд кард“ за него.

Григор взе участие само в едно от трите досегашни издания на „София Оупън“. През 2017 г. той дойде и спечели купата, след като победи на финала белгиеца Давид Гофен в препълнената „Арена Армеец“. Тази година достигалият до №3 в света българин беше заявен, но травма го принуди да се откаже дни преди началото на състезанието.

В същото време в България догодина най-вероятно за първи път ще играе тенисист, който е оглавявал световната ранглиста. Това ще бъде британецът Анди Мъри, който се възстановява от травма и ще има нужда от точки през 2019-а. Имало вариант в София да играе и Новак Джокович, ако отпадне рано на Откритото първенство на Австралия през януари догодина.

 

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама