В парк "Възраждане" ще се проведе инициативата "Читалищата-творчество, културни ценности и традиции"

13:57, 19 окт 18 25 1046 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

На 20 октомври 2018 г. (събота) от 11:00 до 14:00 ч. в парк „Възраждане“ по инициатива на Савина Савова, кмет на район „Възраждане“-СО, ще  се проведе  инициативата "Читалищата -творчество, културни ценности и традиции" - представяне на дейностите, школите и съставите на 9-те читалища в Района и празничен концерт, посветен на Деня на народните будители – 1 ноември, когато почитаме делото на книжовниците, просветителите, борците за национално освобождение, съхранили през вековете духовните ценности на нацията.

За втори път, район "Възраждане" поставя в обществения фокус уникалния български модел на културно-образователна институция – читалището, неугасващо огнище на книжовност, съхранило българския дух, ценности  и традиции от Възраждането до днес.

В шатри, разположени до фонтана в парк „Възраждане“, 9-те  читалищата от район „Възраждане“-СО ще представят дейностите си. Всеки посетител ще има възможност да се  срещне с ръководителите на школите, клубовете и съставите на всяко читалище, а в празничния концерт талантливите участници ще представят български фолклорни танци, инструментални изпълнения  и песни, класически и модерен балет, вокални-индтрументални изпълнители и др.

Събитието е част от Календара на културните събития на Столична община за 2018 г.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама