В Бобошево протестираха срещу спиранията на тока

12:00, 23 окт 18 25 1277 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

Протест срещу спирането на тока организираха в Бобошево. Около 100 служители на общината, водени от кмета Крум Маринов, бизнесмени, както и от местното училище и детската градина, местни жители протестираха тази сутрин за половин час до площада в града срещу честите и безразборни спирания на тока, предаде БНР.

Има дни, в които спиранията са 3-4, без обяснения и предварително обявяване. Другият проблем е, че електрическото напрежението е не повече от 190 волта. Проблемът не е само за Бобошево, а и за повечето от селата на общината, казаха протестиращите.

Местните считат, че от страна на ЧЕЗ има дискриминация и тенденциозно проблемът със слабия и нередовен ток не се решава от месеци. В града се заканват да продължат с протестите, ако от компанията не реагират и не отстранят причините за нередовното електроподаване за Бобошево и района.

От ЧЕЗ съобщиха, че изключванията на мрежата са били породени от планов ремонт на съоръжение. Ремонтът е стартирал през август и се предвижда да приключи на 4 ноември. За последния един месец изключванията са 11, се казва в изявление на енергото. За последната една година от клиенти в община Бобошево няма подавани сигнали за ниско напрежение и изгорели уреди, твърдят от ЧЕЗ.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама