Кой е най-новият глобален технологичен спорт?

20:35, 27 окт 18 / Спорт 25 1186 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

Технологиите около нас се развиват с притеснително висока скорост. Наред с революцията в персоналните комуникационни устройства се очакват огромни инвестиции и във всичко свързано с дронове. Все по-леки, по-мощни, дистанционно управляеми летящи машини имат огромен потенциал. Какъв по-добър начин да се стимулира развитието в тази авангардна посока от организиране на световен шампионат, в който участват най-добрите инженери в тази област и разбира се пилоти.

Всеки, който е пробвал да овладее такава машина знае, че това е истинско изпитание, което изисква бърза мисъл, много точна преценка и разбира се изключително прецизно изпълнение.

Вече втора година една от най-големите логистични компании в света - DHL спонсорира световнията шампионат DR1.

Шампионатът включва шест състезания на емблематични локации. Участват пет отбора с по трима пилоти. Всеки отбор има свободата сам да изгради дрона си и всички системи за управление. За управлението на тези невероятно бързи и маневрени дронове пилотите използват очила за виртуална реалност, камери с много висока резолюция и разбира се много бърза и надеждна мобилна връзка.

Втората година на шампионата ще бъде отразявана от две от най-големите спортни медии с глобално присъствие. Очаква се в много близко бъдеще състезанията с дронове да се превърнат в установена спортна дисциплина с разнообразни състезателни класове, която все повече глобални технологични компании разпознават, като част от развойната си дейност.   

Ключови думи

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама