Българин е свидетел на убийството на 16-годишно момиче в Италия

09:50, 29 окт 18 / Свят 25 1297 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

Огромен скандал в Италия заради групово изнасилване на 16-годишно момиче от мигранти. В разследването на случая настъпи обрат, след като от документи се разбира, че 32-годишен българин -  клошар е един от ключовите свидетели, помогнали за разпознаването на нападателите.

Българският гражданин дава интересни детайли около това какво точно се е случило. Той е познавал жертвата Дезире, освен това се е намирал на мястото на престъплението.

16-годишното момиче очевидно е имало склонност и зависимост от наркотици и се е намирала на мястото, защото е търсила да си купи доза. Българинът е бил в това време в района, бил е и след това, когато е установено, че момичето е починало. Той сам е потърсил властите, за да разкаже какво се е случило, тъй като освен че са заловени хора, се издирват някои от участниците и свидетели, на които може да се повдигнат обвинения, защото не са повикали Бърза помощ и не са се обадили на полицията, съобщи Нова телевизия.

Социалното напрежение в Рим не стихва. Всеобщо възмущение предизвикаха антимигрантски настроения и манифестаци.

За бързото залавяне на нападелите – четирима африкански имигранти, с изтекло разрешение за временен престой, помогна и 32 годишен българин. Наско Радев, без постоянен адрес в италианската столица, познавал жертвата и намиращ се до мястото на престъплението.

„Познавах Дезире и посещавах ул. “Деи Лукани”, разказва Наско. Той се е започнал с момичето преди месец. „Отидихме заедно там защото наоколо „черни” продаваха хероин и кокаин. Дезире проституираше за дрога. Този ден нямаше. Тя отиде с един висок африканец в постройката. Исках да вляза, но друг негър ми попречи. После влязох и се опитах да я накарам да си ходи, но тя отказа. Друг чернокож дойде и ме изгони и видях опашката от африканци, които чакаха”, разказва българинът. По-късно той отново се върнал на мястото и чул, че се чудели дали да викат линейка.

Кварталът „Сан Лоренцо” е още под полицейска обсада. Следствието продължава, за да установи всички съучастници както и дали свидетелите са нарушили закона като не са повикали линейка и полиция, съобщи говорител на полицията за Нова телевизия.Пред кметството на Рим гражданството манифестира срещу деградацията на града и настояват за твърда ръка и безкомпромисна имигрантска политика. Нещо което Матео Салвини вицепремиер и министър на вътрешните работи обеща да направи.

Имигрантите са повод за напрежение и между Италия и Франция. Рим обвинява френските жандарми, че се отървавали от нелегални имигранти като ги придружават до границата с Италия и им посочвали как да се придвижат на италианска територия. Видео от подобен случай публикува на страницата си на социалните мрежи.

Министър на вътрешните работи и лидер на Северната Лига, Салвини влезе в спор с Брюксел заради отказът си да даде достъп на италиански пристанища за кораби с имигранти

Той поднови плановете си да забрани достъп и престой на имигранти, дошли по море със спасителни кораби на НПО, които спасяват африканските имигранти, отправили се към Европа с лодки на трафиканти на хора.

 

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама