Отстраниха техническия директор на "Лайън еър" след катастрофата

14:10, 31 окт 18 / Свят 25 825 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

Министърът на транспорта на Индонезия Буди Кария Сумади е отстранил от поста техническия директор на авиокомпанията "Лайън еър" и няколко негови подчинени след самолетната катастрофа, в която загинаха 189 души, предаде индонезийската агенция Антара, цитирана от Reuters и БТА.

Не е известно дали отстраняването е постоянно, или временно. Президентът на "Лайън еър" Едуард Сирайт каза, че не е уведомен за заповедта на министъра.

От националната комисия за безопасност на транспорта съобщиха, че звуците, регистрирани от спасителите в морето, където е паднал самолета, определено произхождат от бордовото записващо устройство. Всички останали варианти са били отхвърлени, защото звуците са регулярни с интервал от близо секунда.

Пуснатият в експлоатация преди два месеца "Boeing 737 МАХ 8" падна в понеделник в Яванско море 13 минути след излитането си от Джакарта. Загинаха всички 189 човека на борда.

Днес бе съобщено, че издирвателните и спасителни екипи са локализирали под водата 22-метров обект. Предстои обследване със сонар, за да се установи дали обектът е част от корпуса на машината. Предвижда се и спускане на водолази от военноморския флот на дъното.

Предварителният доклад за причините за катастрофата ще бъде огласен след около месец, а изготвянето на пълния доклад ще отнеме от четири до шест месеца, казаха още от комисията за безопасност на транспорта. Започнала е техническа проверка на всички самолети от този модел на компанията "Лайън еър".

 

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Още по темата

Реклама