В Амстердам може да се появи нов квартал на Червените фенери

10:10, 01 ное 18 / Свят 25 1278 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

Няколко холандски партии смятат да поискат от властите в Амстердам да преместят квартала на Червените фенери от центъра на града.
 
Заради нарасналия туристически поток проститутките изпитват множество неудобства. Туристите разглеждат жените, крещят и се снимат с тях, но въобще не търсят техните услуги, което значително намалява доходите на дамите, предлагащи интимни услуги.

Членовете на партиите GroenLinks, D66 и SP предполагат, че, ако бъдат издадени нови лицензи за проституция извън пределите на историческия център на Амстердам, жените ще могат на законни основания да работят там, без да се сблъскват с туристическите тълпи.
 
„Ние можем да направим това алтернативно място безопасно, привлекателно и отговарящо на желанията на секструженичките“, заявиха от GroenLinks, пише БГНЕС.

Александър Хамелбург от D66 заяви, че тези нови места трябва да съблазнят проститутките да напуснат района на Червените фенери, тъй като там те ще могат да работят анонимно - без туристи, които да искат постоянно да се снимат с тях.

 

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама