Пътуващият фестивал "Филмирай" гостува в Севлиево

14:00, 04 ное 18 25 1029 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

Пътуващият кинофестивал "Филмирай" ще гостува в града в дните от 9 до 11 ноември. През трите фестивални дни севлиевци ще гледат на големия екран пет филма, а входът е свободен, съобщиха от общината.

Режисьорът Ники Илиев ще е гост на севлиевци на 9 ноември, когато ще бъде показан най-новият му филм "Нокаут или всичко, което тя написа".
Фестивалът "Филмирай" среща публиката от различни български градове с нови заглавия, които не могат да бъдат видени в ежедневната програма на киносалоните, обясниха от общината. Инициативата е на фондацията Арт Офис и Консепт студио. Представени са филми, насочени към широка аудитория, без да се прави компромис с качеството на художествената продукция. Акцентът е върху европейското кино, малко познатите кинематографии, както и върху творби, предназначени за младежки аудитории.

Прожекциите в града се организират с подкрепата на община Севлиево и със съдействието на посолството на Аржентина, Полския и Унгарския културен институт.
Наред с българските филми, програмата включва и филмите "Джаги" /Аржентина/, "Екстерминатор. Готови на всичко" /Полша/ и "Кинчем" /Унгария/.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама