Затягат контрола за продажбата на алкохол в пловдивския квартал ''Капана''

19:10, 06 ное 18 25 1159 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

Засилване на контрола за употреба на алкохол на публични места и продажбата му на непълнолетни. Това са част от мерките,  за които са се договорили администрацията, общинска полиция и общинска охрана  в отговор на подадени сигнали за нарушаване на общинската наредба за опазване на обществения ред  в кв. „Капана“. Приоритетно служителите на Общинска полиция ще следят за нивата на шума до 21 ч., а след това щафетата поема Общинска охрана, предаде БНР.

Заместник-кметът Златин Велев  подчерта, че все повече стават чуждестранните туристи, посещаващи артистичния квартал, които трябва да  бъдат информирани за изискванията на общинската наредба. За целта в рамките на месец ще бъдат поставени уведомителни табели със символи и указания за размера на глобите.

За употреба на алкохол на публични места те варират от 300 до 3000 лв, а за шум са по големи, като минималната е на стойност 500 лв.

По думите на Велев за гарантиране на спокойствието на гражданите засега  администрацията  ще разчита на общинска полиция, общинска охрана и общинския инспекторат, а през следващата година, когато Пловдив ще бъде ЕСК, ще бъдат привлечени и допълнителни екипи. Тогава общината  предвижда още на новоизградените обекти за култура и археология, които са без заграждения, да бъде въведен специален режим, подчерта Велев.  

Забраната за тях ще важи не само за консумацията на  алкохол, но и за консумация на храна и безалкохолни напитки.  

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама