Решават дали да има ли референдум за изгарянето на отпадъците в София

09:25, 08 ное 18 25 1034 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

Столичният общински съвет решава дали в София да се проведе местен референдум за изграждането на инсталация за изгаряне на отпадъци. Предложението за допитване беше внесено в началото на октомври от 15 общински съветници. Те твърдят, че подобна инсталация застрашава околната среда.

Общинските съветници от „Политическа група 5“, които са сред вносителите на доклада, са убедени, че предложението им ще бъде отхвърлено, след като въпросите в допитването им бяха определени от постоянните комисии към СОС като незаконосъобразни.

„Ние ще обжалваме това решение в съда, а на второ място мислим вариант за събирането на подписка от гражданите“, обясни Симеон Славчев, който е сред вносителите, предаде БНР.

Общинските съветници от групата на ГЕРБ са убедени, че инсталацията ще даде възможност за цялостното оползотворяване на битовия отпадък на столицата.

„Разнообразяваме горивната база на „Топлофикация“. С произведената топло и електроенергия от страна на тази инсталация ще бъдат задоволени нуждите на 70 000 домакинства в столицата“, каза Лорита Радева - председател на Комисията по екология към Общинския съвет.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Още по темата

Реклама