Столичани разкриха крадец със собствено разследване

09:40, 12 ное 18 25 1675 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

Обикновени граждани от София успяха да разкрият крадец със собствено разследване и с помощта на социалните мрежи. При това преди полицията, предаде bTV.

Мъж обикаля входовете на три столични квартала. Маниерът му навсякъде е еднакъв – проверява дали стопаните са оставили отключено.

Първо крадецът е записан от камери да влиза в апартамента на младо семейство от „Манастирски ливади”. До сряда същият човек е записан от камерите на още два апартамента – в кварталите „Младост” и „Лагера”.

Тримата потърпевши споделят кадрите във „Фейсбук”. Така започва разследване, което установява, че извършителят е един и същ. Отново в социалната мрежа крадецът е разпознат от негов комшия.

24 часа след последния опит за обир в „Лагера” потърпевшите, с помощта на останалите потребители на групата „Забелязано в София”, вече имат и адреса на крадеца, плюс  информация за роднините му и фейсбук профила му.

Оказва се, че той живее в кв. „Редута”, казва се Йордан. Съсед от близка къща също потвърждава, че човекът от записите на охранителните камери е въпросният Йордан. И наскоро е излязъл от затвора.

Един от потърпевшите – Любомир Коцев, е качил първи клип с крадеца във „Фейсбук”. Много хора го попитали откъде и какви камери да си купят, за да се защитят. Той признава, че не е подал жалба в полицията, но обеща да подаде.

От полицията заявиха, че извършителят все още се издирва. 

Ключови думи

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама