Недоволни фенове стреляха по футболист в Колумбия

13:50, 13 ное 18 / Спорт 25 1390 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

Фенове на "Депортиво" Кали откриха стрелба по свой защитник. След мача на своя тим срещу "Пасто" Хуан Кинтеро пътувал към вкъщи заедно с брат си. По пътя ги настигнали мотористи, които отправили изстрели към автомобила.

"Прибирах се с брат ми, когато чух, че някой чука по прозореца. Обърнах се и видях, че някой е насочил пистолет към мен, каза ми, че ще ме убие. Единственото нещо, което можех да направя, е да реагирам бързо и да дам газ. За щастие вратите на автомобила спряха куршумите. Благодаря на Бог, че аз и брат ми нямаме наранявания", заяви футболиста.

Местните власти не са категорични, че става дума за отмъщение на фенове, но Кинтеро подозира, че причината за стрелбата е, че отборът му не се класира за фазата на плейофите.

"Това е неприемливо. Футболът е просто игра. Днес бях аз, утре на мое място може да бъде друг футболист. Такива неща не трябва да се случват!", заяви играчът.

Безопасността на футболистите често е дискутирана в Колумбия. През 1994 г. Андрес Ескобар бе застрелян дни, след като си вкара автогол в мача срещу САЩ от световното първенство.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама