Oткриха пет модернизирани обекта за близо 5,5 млн. лева в Търговище

16:10, 14 ное 18 / Общество 25 821 Шрифт:
Topnovini

Откриха пет модернизирани обекта в Търговище. Инвестицията е за близо 5,5 млн. лв., а целта - да се създаде привлекателна, устойчива и достъпна градска среда, с което да се повиши и качеството на живот на гражданите.

Дейностите са по проекта "Развитие, обновяване и модернизация на градската среда" в Търговище по ОП "Региони в растеж".

Извършен е ремонт и обновяване на улиците "Гладстон" и "Велико Търново", "Трети март", бул. "Сюрен", част от квартал "Запад" 2.

"Изградено е и кръговото кръстовище на бул. "Митрополит Андрей". "Благодарение на реализираните проекти, за година и половина градът ни придоби качествено нов облик. Това ни амбицира още повече да продължим с обновяването на Търговище. Призовавам всички граждани да се отнасяме отговорно и да пазим вече съграденото", каза кметът Дарин Димитров на официалното откриване на обектите, предаде БТА.

Главният инженер на Общината и ръководител на проекта Димо Димов обясни, че са уширени пътните платна на улиците, нови асфалтови и тротоарни настилки, озеленяване и монтиране на ново улично и алейно осветление, благоустрояване на междублокови пространства и нова спортна площадка на открито. Монтирани са различни елементи на парково оборудване. С изграждането на новото кръгово кръстовище на бул. "Митрополит Андрей" пък се постигна по-добра организация на движението в района на едно от най-натоварените кръстовища в града.

На церемонията по откриването присъстваха кметът на Търговище Дарин Димитров, областният управител Митко Стайков, председателят на Общинския съвет Хатидже Алиева, ръководният екип на Общината, представители на фирмите-изпълнители, граждани.

Ключови думи

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама