Йорданка Фандъкова: Столицата е готова за зимата

11:27, 17 ное 18 25 1647 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

София е готова за зимата. Няколко почистващи фирми са проверени и са показали, че имат подготовка за студения сезон. Това каза кметът на София Йорданка Фандъкова в интервю пред NOVA.  169 снегорините ще чистят града, а 41 в районите извън него. При обилен снеговалеж временно ще се затварят пътни участници. Фирмите знаят, че ще плаща за свършена работа. За миналата година са наложени глоби за 3,5 милиона лева, каза кметът.

Фандъкова поясни, че дали инвестицията е достатъчна, зависи от зимата и от количеството сняг.
„Шофьорите да обърнат внимание на състоянието на автомобилите си. Условията са зимни, ако има обилен снеговалеж и се налага, ще затваряме временно участъци, за да бъдат почистени.“

“Чистотата на въздуха изисква инвестиции и затова избрахме подкрепата за хората. С програмата ще финансираме подмяната или включването в газ, електричество и печки на пелети. Със социалния министъра сме разговаряли и искаме да подкрепил социално слаби семейства чрез енергийни помощи”, допълни Фандъкова. Тя е категорична, че ще продължи модернизирането и на градския транспорт в столицата, за да се предложи алтернатива на гражданите, да слязат от личните си автомобили.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама