Над 300 състезатели пристигат за XV международен турнир по спортна гимнастика "Любчо Солачки"

15:30, 19 ное 18 / Спорт 25 1307 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

Благоевград посреща гимнастици от различни държави за XV международен турнир по спортна гимнастика "Любчо Солачки". Състезанието ще се проведе на 24 и 25 ноември в зала "Скаптопара", като официалното откриване ще бъде в събота от 12.30 часа. Началото на самите състезания ще бъде от 09.00 часа.

Участие в тазгодишната надпревара ще вземат над 300 гимнастици от България и чужбина. В Благоевград се очаква да пристигнат представители на клубове от Англия, Гърция, Хърватия и Сърбия.
На 23 ноември пък ще се проведе състезание за начинаещи групи, като целта е децата да бъдат стимулирани и подкрепени. В него ще вземат участие състезатели от 5 отбора.

Международният турнир по спортна гимнастика "Любчо Солачки" се провежда от 2003 г. Той се организира с подкрепата на общината от благоевградския гимнастически клуб "Любчо Солачки". Целта на ГК "Любчо Солачки" е да популяризира гимнастиката и да превърне Благоевград в едни от водещите центрове на този спорт, като предлага условия за качествена подготовка и изява на подрастващите и младите спортисти.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама