Бизнесът вдига заплатите догодина

15:40, 21 ное 18 25 2088 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

Бизнесът предвижда догодина да се вдигнат средните заплати с поне двуцифрено число.

"През последните две години имаме двуцифрен ръст на средата работна заплата. Тази тенденция ще се запази и през следващата година" каза председателят на КРИБ Кирил Домусчиев след среща на работодателите и синдикатите при премиера Бойко Борисов.

"Ще растат заплатите на специалисти и служителите с добри знания и умения. Основните проблеми за по-значителен ръст на заплатите у нас са образованието и уменията", каза още Домусчиев.

"Изказахме едни опасения пред правителството, че тези протести, които вървят в страната от малък брой хора, защото всеки може да види по телевизията, на различни места са се събрали по 30-40-50 човека, са недопустими. По мнение на КРИБ трябва да се вземат мерки и това да не затруднява икономиката и гражданите. Не може да се блокират магистралите и да спират нашите тирове, да спират хората да се приберат в дома си", каза още Домусчиев.

Той беше категоричен, че улицата не може да диктува какво става в държавата. Смятам, че на държавата й трябва стабилност, един служебен кабинет или избори със сигурност няма да помогнат за увеличаването на доходите на хората и за ръста на нашата икономика, точно обратното, бе категоричен той. От КРИБ отправиха послание към всички политически партии да престанат с популизма за вдигането на доходите, защото има заложени приходи в хазната.

От синдикатите поискаха скок на заплатите с поне 12-15%.

 

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама