Нов парк в Пловдив предлага безплатен интернет

17:00, 28 ное 18 25 1222 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

Нов парк с видеонаблюдение в Пловдив предлага безплатен интернет на посетителите си. Паркът се намира между бул. „Освобождение“ и улица „Григор Божков“  в „Тракия“.

Кметът на района Костадин Димитров съобщи, че само след броени дни се предвижда да бъде официалното откриване на новата придобивка, а от кметството подготвят специална програма за жителите и гостите на „Тракия“.

Средствата за парка бяха отпуснати целево от общинския бюджет за превръщането на 11 декара в зона са отдих, разходка и забавления. Обособени са алеите и местата за отдих, готова е детската площадка, чешмата и сцената. Парковото осветление работи, а камерите за видеонаблюдение са включени към контролния център.

„За посетителите на парка сме осигурили безплатен интернет“, посочи кметът на „Тракия“ Костадин Димитров и допълни, че оптичните трасета вече са готови. Районният кмет припомни, че това е поредната обществена зона в „Тракия“ с високоскоростна безжична услуга за гражданите. Безплатен wi-fi има на главната алея в „Лаута“ и в парка до училище „Черноризец Храбър“.

„Новият парк е малко по-специален, тъй като имаше инвестиционни намерения за строеж на жилищни сгради, но взехме решение да го превърнем в зелена площ и да изградим парк. Въпросният терен от комплексно жилищно застрояване го направихме в зелена площ“, заяви при старта на обекта кметът на Пловдив инж. Иван Тотев.  

През октомври започна и залесяването на 100 дръвчета в парка.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама