Карлос Гон ще прекара Коледа в ареста

12:30, 10 дек 18 / Свят 25 1331 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

Японските прокурори официално обвиниха Карлос Гон във финансови неуредици за това, че не е съобщавал за доходите си. На него му е представена нова заповед за отделни обвинения, което означава, че той вероятно ще прекара Коледа в килия, съобщава БГНЕС.

Бившият президент на „Нисан Груп“, който е на 64 години, беше задържан след арестуването му на 19 ноември по подозрение, че е занижавал декларираните си доходи с около 5 млрд. йени (44 милиона долара) между 2010 и 2015 г.

В понеделник той бе отново арестуван по нови твърдения, а именно през последните три години също е отчел с 4 млрд. по-малко приходи си.

Според японското законодателство заподозрените могат да бъдат арестувани няколко пъти за различни твърдения, което позволява на прокурорите да ги разпитват в продължителни периоди - система, която е критикувана в международен план.

Понеделник беше последният ден, в който прокурорите можеха да държат в ареста Гон и близкия му помощни Грег Кели, преди да ги обвинят или да ги задържат отново. Друг арест ще позволи на властите да провеждат разпити още 22 дни.

В допълнение към обвиненията срещу Гон, прокурорите също са обвинили Кели и самата компания „Нисан“, твърдят местните медии, тъй като компанията е представила официалните документи, които занижават доходите на арестувания вече нейн шеф.

Гон отрича обвиненията срещу него и е „борбено“ настроен, казват източници от „Рено“ - компанията, която формално той все още ръководи. Френската компания вече назначи временно изпълняващ шефските функции.

Ключови думи

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама