Румен Радев: Mладите хора в България имат огромен потенциал

16:15, 19 дек 18 / Политика 25 1530 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

„С всичко, което постигате, вие градите своето бъдеще, но извършвате и една изключителна общественополезна дейност, защото вашите успехи са най-добрата реклама на България пред инвеститорите да избират страната ни“. С тези думи президентът Румен Радев се обърна към участниците в Осмата годишна среща на олимпийските отбори по природни науки.  

Държавният глава подчерта, че успехите в настоящия състезателен сезон са впечатляващи – за България са спечелени седем златни, 11 сребърни, 14 бронзови медала, както и пет почетни грамоти.

“Тези престижни отличия и победи са извоювани в оспорвани състезания по математика, физика, химия, биология, лингвистика, астрофизика и дават огромно чувство на гордост за всички нас“, заяви в словото си Румен Радев. По думите на държавния глава това доказва, че младите хора в България имат огромен потенциал и са отворени към света. „И това ни дава надежда, че България може да бъде преуспяваща държава“, допълни президентът.

В навечерието на 60-ата годишнина от провеждането на първата ученическа Олимпиада президентът се обърна към ръководителите, преподавателите, треньорите и олимпийските отбори по природни науки на България и им благодари за всеотдайността, упоритостта, енергията и вярата. „Поколения наред вие създавате шампиони, но и вяра във всички български деца, че могат да успеят като се трудят постоянно“, отбеляза още на церемонията президентът Румен Радев.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама