Атанас Парушев:„Защо от БСП говорят за поскъпване на такса смет, никога не е било на дневен ред?“

17:30, 20 дек 18 / Политика 25 2219 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

Общинският съветник, предприемач и известен дизайнер Атанас Парушев определи като положителна новината, че такса „Смет“ във Велико Търново няма да бъде повишавана поне до 2020 година. Добрата вест за жителите на старата столица и за бизнеса бе потвърдена и официално по време на днешното заседание на Общинския съвет.

Атанас Парушев обаче изрази и учудване, че през последните дни колегите му в местния парламент от групата на БСП говорят основно за поскъпване на такса смет.
„Ангажимент на кмета Даниел Панов и администрацията е таксата за битови отпадъци да не се повишава. Още от 2012 година ставките не са променяни, дори тогава за бизнеса бяха намалени с 0,5 промила. Кметът и екипът му изпълняват програмата си – от една страна, днес отново бе потвърдено, че повишаване няма да има поне до 2020 година. От друга страна, през 2013 година е създадено общинско предприятие „Зелени системи“, което поетапно поема дейности в сферата на комуналните услуги и това също води до икономии в бюджета“, коментира Парушев.

Недоумение в Парушев и колегите му от най-голямата група във ВТОбС събуди изказването на общинската съветничка от БСП Валерия Дончева. От трибуната тя заяви: „Не може до безкрай да се натиска този промил и, за да не бъде шоково повишението на такса смет в един момент, трябва да се намерят варианти. Защото виждаме, че разходите се увеличават“.
„Да не би от БСП да предлагат да увеличим таксата за битови отпадъци, а да не сме разбрали?“, риторично попита Атанас Парушев. Той подчерта, че общинските съветници от ГЕРБ подкрепят решението на администрацията такса смет да не бъде увеличавана, като това се компенсира от оптимизацията на разходите и увеличената събираемост на местните налози.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама