Комисията "Антикорупция" проверява Горанов за конфликт на интереси

16:35, 20 дек 18 / Политика 25 1616 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

Комисията "Антикорупция" проверява финансовия министър Владислав Горанов за конфликт на интереси, заяви главният прокурор Сотир Цацаров, предаде БНР. Той уточни, че резултатите от това новооборазувано производство, което е заради декларираното от самия Горанов - че от 2012 година безвъзмездно живее в апартамент, предоставен от неговия кръстник, е важно за това как ще се развие проверката, която започна по същия повод самата прокуратура:

"Това решение на Комисията е от значение за решение на прокуратурата. Днес е изпратено писмо, с което прокуратурата изисква от комисията, в момента, в който е постановено такова решение, то да бъде изпратено за да бъде съобразено при нашите искове. При всички случаи резултатът от това производство ще окаже влияние и на решението на прокуратурата. Очаквам, че забавяне от страна на Комисията няма да има, следователно няма да има и забавяне от наша страна".

Главният прокурор смята, че резултатите от това производство за конфликт на интереси имат пряко отношение към начина, по който ще продължи самата проверка на Държавното обвинение.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама