"Ханза" няма да поднови договора на Павел Дочев

16:50, 03 яну 19 / Спорт 25 1208 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

Ръководството на германския третодивизионен "Ханза" (Рощок) реши, че няма да поднови изтичащия през лятото договор на българския старши треньор на отбора Павел Дочев, съобщи БТА.

Дочев пое състава през май миналата година, а през това лято пред отбора беше поставена цел да атакува промоция.
След лоша серия в последния месец от есенния дял на шампионата и само две спечелени точки в пет мача Ханза се свлече на осма позиция с 27 точки, на 10 точки от третото място, което дава право на участие поне в бараж за втора Бундеслига.

Българинът беше заплашен с уволнение, но в крайна сметка на извънредна сбирка на управата на клуба беше решено той да остане на поста старши треньор, но до края на сезона, когато ще бъде търсен нов наставник. Дочев е информиран за решението от спортния директор Маркус Тийле.

"Не искам да влизам в детайли, но не съм изненадан. Няма да бъде лесно в новата ситуация, но ще дам най-доброто от себе си. Жалко е, но това е положението. Аз съм професионалист и мога да обещая на отбора и на феновете ни, че ще продължа да работя с пълни сили", коментира Дочев преди началото на зимната подготовка на Ханза днес.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама