Обработват превантивно мостове и виадукти из страната срещу заледяване

12:10, 08 яну 19 25 1201 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

Настилките по съоръженията - виадукти, мостове и водостоци, се обработват превантивно срещу заледяване предвид ниските температури. Постоянно се извършват и огледи за премахване на евентуални ледени висулки, съобщиха от АПИ.

През нощта близо 540 машини са обработвали пътните настилки, за да се осигури безопасността на пътуване при зимни условия. Ограничено е движението за МПС над 12 тона и тегленето на ремаркета и полуремаркета през прохода „Превала“, както и на всички автомобили през прохода „Троянски“.

Агенция „Пътна инфраструктура“ апелира шофьорите на тежкотоварни превозни средства и на леки автомобили да тръгват на път само с подходящи гуми, да карат със съобразена скорост и повишено внимание, спазвайки дистанция и указанията на контролните органи. Блокирането на движението от автомобили, които не са подготвени за зимни условия, затруднява работата на снегопочистващата техника и възпрепятства пътуването на всички останали шофьори. Областните пътни управления и снегопочистващите фирми работят на 24-часов режим и са в готовност за поддържане на републиканската пътна мрежа.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама