Караниколов: Ще искаме шест месеца отсрочка за Закона за горивата

18:10, 08 яну 19 / Политика 25 1545 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

Министерството на икономиката ще внесе в Министерски съвет в сряда предложение да се отложи с шест месеца влизането в сила на Закона за горивата. Това съобщи ресорният министър Емил Караниколов по време на заседание на Националния съвет за тристранно сътрудничество, съобщи БГНЕС.

Министърът се надява и парламентът да се съобрази с искането, за да се изчистят всички спорни моменти. Към този момент законът трябва да влезе в сила в края на януари.

Срещу текстовете в закона се обявиха браншови организации, които се заканиха за безсрочни протести с жълти жилетки. Собственици на малки бензиностанции и превозвачи на горива обявиха, че излизат на протест от тази седмица с искане да не
влиза в края на януари приетият Закон за горивата. Настояването е да се спре законът, тъй като според сдружението има допуснати 35 нарушения на българското и европейското законодателство. Очаква се и решение на Европейската комисия.
От сдружението са се свързали с организатори от протестите на „жълтите жилетки“ във Франция, за да им разкажат как се организират протестите.

 

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама