На 21 януари отварят системата за прием в детските градини

18:00, 09 яну 19 25 1204 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

Електронната система за кандидатстване и прием в детски заведения в Община Стара Загора ще бъде отворена на 21 януари  в 12.01 часа, съобщи Иванка Сотирова, зам.-кмет хуманитарни дейности на Община Стара Загора.  От 7 декември 2018 г. системата  е затворена за анулиране на съществуващите заявления на некласираните деца.

За детски градини и яслени групи в детски градини регистрирането на заявления за участие в класиране е за всяка календарна година (регистрирано заявление през предходната година се заличава и ако детето не е прието, в началото на новата календарна година трябва да се регистрира с ново заявление и  с нов входящ номер). Системата за регистрации на заявления се отваря и се затваря съгласно „График на дейностите“. След приключване на приема за календарната година, личните данни на заявителите и децата се заличават.

През 2019 година ще може да се регистрират заявления и за децата, които през нея навършват 3 години, т.е. родените през 2016 година.

В графика на предстоящите класирания за детските градини през 2019 година няма да бъдат обявени свободни места в ДГ № 6 „Камбанка“ за децата, родени през 2016 година.

Датите за отваряне и затваряне на системата, както и класиранията са посочени в раздел „Класирания“ на Системата за електронно централизирано класиране за прием на децата в общинските детски заведения на територията на община Стара Загора. Първото класиране за децата родени през 2016 година, които кандидатстват за първа група в детските градини е на 21 март. 

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама