Варна ще ремонтира улици с икономиите от бул. "Васил Левски"

14:00, 09 яну 19 25 1934 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

Отклонение за качване на магистрала "Хемус" откъм улица "Атанас Москов", ремонт на улици и нови паркинги. В това Община Варна планира да инвестира сумите, които ще бъдат икономисани при строителството на бул. "Васил Левски". Това е записано в проекта на бюджета за 2019-а година, който предстои да бъде гласуван от Общинския съвет.

Става дума за средства от заема, изтеглен с решение на Общинския съвет от декември 2017-а година. Според договора с кредитора - Синдикат „Уникредит Булбанк АД – Централна кооперативна банка АД“, отпуснатата сума е за съфинансиране на проектите: „Изграждане на бул. „Васил Левски“ в участъка от ул. „Подвис“ до ул. „Девня“ и „Пробив на бул. „Сливница" от от бул. „Ян Хунияди" до бул. „Ат. Москов".

Очакваните икономии са от разходите за отчуждителни процедури (обезщетения) за придобиване на земя и сгради, както и поради отпадане на необходимостта от финансиране с поетия банков заем на част от дейностите. Тъй като община Варна няма да може да усвои целия размер на одобрения заем по договора кметът Иван Портних предлага на Общински съвет остатъкът от заема да бъде използван за финансиране на проекти, които са фактически свързани с гореспоменатите проекти:

- изграждане на пътна автомобилна рампа на АМ „Хемус" - качване от бул. „Ат. Москов“,  в това число разходи за отчуждителни процедури (обезщетения);

- рехабилитация, основен ремонт и реконструкция на улици - довеждащи и отвеждащи пътни връзки с бул. „Васил Левски“ и бул. „Сливница“, в това число и изграждане на велоалеи;

- изграждане на паркинги, прилежащи към свързващите улици и към булевардите „Васил Левски“ и „Сливница“. 

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама