Британски войски на "Хийтроу" след инцидента с дрон

13:45, 09 яну 19 / Свят 25 1227 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

Британски войски са изпратени на лондонското летище "Хийтроу" след инцидент с дрон, станал причина за анулирането на редица полети. Това съобщи правителството, пише Франс прес и БТА.

"По искане на лондонската полиция тази нощ наши въоръжени сили бяха изпратени в нейна помощ и подкрепа", написа в Twitter министърът на отбраната Гавин Уилямсън.

"Хийтроу", най-оживеното летище в Европа, преустанови за един час полетите на излитащи самолети във вторник поради сигнал за забелязан дрон.

Скотланд Ярд съобщи, че са го видели и служители от полицията и че по случая е образувано наказателно дело.

Органите на реда издирват в околностите лица, които може да са виновни за станалото. Представител на полицията потвърди, че тя получава помощ от военните, но предупреди, че няма да бъдат съобщавани подробности за използваните методи.

Извършителите рискуват максимални присъди за "престъпните си, изключително безотговорни" действия, предупреди вчера министърът на транспорта Крис Грейлинг.

В края на миналата седмица администрациите на "Хийтроу" и "Гетуик" съобщиха, че са поръчали военно оборудване за защита от дронове на стойност няколко милиона британски лири.

 

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама