Крадците на картини: Нямаме представа какъв Майстор

19:12, 10 яну 19 25 1515 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

Признание, че въобще не знаел какво краде направи пред журналистите Антон Антонов - единият от двамата обвинени за откраднатите картини на Майстора, за които прокуратурата поиска от съда мярка „задържане под стража”.

Днес Софийският районен съд (СРС) гледа мярката му за неотклонение както и на другия задържан Виктор Христов, предаде БГНЕС.

„Нямаме представа какъв Майстор“, каза мъжът, който заяви, че не е знаел какво краде. „Въобще не знаех и съжалявам много, че съм го направил”, каза Антонов. По разказа му той и съучастникът му работили за друг човек – Наско Дългия.

„Той ни закара, показа ни къде е къщата на човека, че хората са в чужбина, че трябва до 2-3 дена да направим кражбата”, каза мъжът. На въпроса кой е тоя човек, каза: „Наско Дългия му викат". Антонов и съучастникът му се съгласили да извършат кражбата срещу 5000 лева.

Според обвинението те отнели чужди движими вещи - 15 картини, 1 сабя с ножница, цигулка в калъф и пишеща машина от къщата в София.

Софийският районен съд уважи искането на прокуратурата и взе мярка за неотклонение „задържане под стража” спрямо двамата. Определението подлежи на обжалване и протестиране пред Софийски градски съд (СГС).

Общо четирима бяха задържани и обвинени след кражбата на произведения на изкуствата от къща на наследници на Владимир Димитров – Майстора в столицата. Освен двамата физически извършители на кражбата Антон Антонов и Виктор Христов, прокуратурата повдигна обвинения на още двама в схемата - А.Йовчев и Б.Найденов. Срещу гаранция от по 5000 лв. Йовчев и Найденов бяха пуснати.

Освен картини на Майстора, крадците задигнаха платна на Димитър Киров – Ди Киро, Вили Николов и други български художници.

 

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Още по темата

Реклама