ВМРО: Искаме изслушване в НС на Комисията за защита от дискриминация

17:15, 14 яну 19 / Политика 25 999 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

Имаме съмнения за безпристрастността на органа! Докато НПО-тата пишат жалби и ядат с тях на една маса, циганите продължават да безчинстват.

Това се казва в позиция на ВМРО – Българско национално движение по повод появилата се снимка на ръководството на КЗД с лицето Ачо Йорданов, на която ясно се вижда, че е правена в неформална обстановка – на маса. Заедно с нея се появи и друга снимка на Ачо с турското знаме и портрет на Ататюрк.

Няколко дни след като представящият се за председател на сдружение „Единство“, известен още като Ачо циганина, пусна жалба за насаждане на омраза срещу заместник министър-председателя, министър на отбраната и председател на ВМРО – БНД Красимир Каракачанов, той доразви сюжета, като в национален ефир заяви, че на същата „софра“ са били и други правозащитни организации, а мястото и поводът бил семинар, организиран от КЗД. За снимката с турските символи пък имаше други аргументи – че е правена в Турция, а той е в приятелски взаимоотношения с нея и това е съвсем нормално.

Именно това ни дава повод да се съмняваме в безпристрастността на взиманите от комисията решения и да се притесняваме от контактите ѝ с хора, близки до държави, чиито лидери имат широки „сърдечни граници“, включващи и български територии. Целта на подобни надинституционални мандатни органи е да бъдат напълно независими. Организирането на семинари и каквито и да било други подобни срещи с НПО-тата, които са основен техен жалбоподател, и очевидно ядат и пият с техните представители, сериозно хвърля сянка върху работата им. Как би реагирало обществото, ако прокуратурата направи семинар за адвокатите и да пирува с тях? А помните ли скандала със семинара на съдиите, финансиран от „Америка за България“?

Ето защо депутатите на ВМРО още в първия пленарен ден на парламента ще внесат искане за изслушване на Комисията за защита от дискриминация на заседание на Комисията по вероизповеданията и права на човека в НС.

Ние, Патриотите от ВМРО, искаме обществото да получи отговор защо членовете на независимия орган си позволяват да правят съвместни събития и почерпки с неправителствените организации; колко чести са тези случаи; с какви пари се финансират и кои организации са присъствали на подобни мероприятия. Също така искаме отвод на Комисията по жалбата на Сдружение „Единство“ и на всички други сигнали на организации, с които членовете са били в неформални взаимоотношения, каквито са подобни сбирки. Ще настояваме и за проверка на делата, заведени по жалби на тези неправителствени сдружения, и те да бъдат прекратени или анулирани.

Да не говорим, че обидените от репликата „нагли цигани“, очевидно сами се самоопределят като хора извън държавата и нейната общественост, защитавайки маргинални типове, които всеки ден безчинстват и нападат не само цивилни, но и униформени граждани.

И докато тече масираната кампания срещу заместник министър-председателя по обществения ред и сигурност и министър на отбраната Каракачанов стана ясно, че на 13.01.2019 г. курсанти от Националния военен университет са били нападнати на пътя от циганина Йордан Пенев – криминално проявен с 20 регистрации до момента. На пътя от Сливен към село Гурково той засича с колата си автомобила на курсантите, спира ги и забива брадва в предното стъкло.

Е, сега да видим циганите, техните правозащитници и сериозната им подкрепена от определени политически кръгове, срещу какво и кого протестират днес?

Днес всички те скачат срещу България! Срещу същата тази България, на чиито социални помощи разчитат, допълват още от пресцентъра на ВМРО.

Ключови думи

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама