Община Пазарджик прекратява договора за ''синята зона'' с фирмата на Върбакови

15:10, 16 яну 19 25 1196 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

Община Пазарджик ще прекрати договора за ''синята зона'' с фирмата концесионер на фамилията Върбакови, съобщи БНР. Причината са новите правила за организация на движението и натрупаното обществено недоволство срещу агресивното поведение на служителите, които принудително преместват неправилно паркиралите коли.

Измененията в нормативните документи са значителни и не могат да бъдат предоговорени с анекс, затова през следващия месец ще бъде обявена нова обществена поръчка.

Кметът Тодор Попов съобщи, че в града има натрупано напрежение срещу действията на фирмата концесионер.

"Тези много грубо влезнаха, някак си това създаде напрежение, защото на всички, сега каквото и да си говорим, е ясно, че няма как да няма ''синя зона'' в центъра на голям град, но хората, някак си не бяха подготвени. Затова пък и тези доста се престараваха, нали бяха доста сини. Няколко пъти аз съм ги събирал и съм им правил забележки, но то е въпрос на манталитет и на възпитание".

В случай че фирмата на фамилията Върбакови обжалва прекратяването на договора, до избора на нов концесионер стопанисването на ''синята зона'' ще бъде поето от Общината, като правилата ще са по-поносими за гражданите, допълни кметът Тодор Попов. 

Ключови думи

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама