Григор Димитров среща Франсис Тиафо на осминафиналите на Australian Open

17:50, 18 яну 19 / Спорт 25 1388 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

Съперник на Григор Димитров на осминафиналите на Откритото първенство на Австралия по тенис ще бъде американецът Франсис Тиафо.

39-ият в световната ранглиста надделя над Андреас Сепи от Италия с 6:7(3), 6:3, 4:6, 6:4, 6:3 след повече от 3 часа игра. Така Тиафо за първи път в кариерата си стигна до четвърти кръг в турнирите от Големия шлем.

Любопитен факт е, че в неделя, на 20 януари, когато е срещата на Димитров с Тиафо, тенисистът от САЩ навършва 21 години.

Григор е спечелил единствения мач помежду им. Миналата година на Мастърс 1000 турнира в Торонто българинът победи трудно със 7:6(1), 3:6, 7:6(4).

Пред "Евроспорт" Димитров не спести суперлативите си за своя следващ опонент: „Тиафо е страхотно момче. С него винаги е много забавно в съблекалнята. Всички го обичат. Той определено се справя добре от началото на годината, записа хубави резултати, включително и тук. Той е опасен съперник, ще бъде вълнуващ мач. Със сигурност няма да ми бъде лесно. Няма как да знам докъде ще стигна в турнира, но в момента се чувствам позитивно“.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама