Тръмп и Ким Чен-ун ще се срещнат в края на февруари

20:01, 19 яну 19 / Свят 25 1292 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

Президентът на САЩ Доналд Тръмп ще се срещне със севернокорейския си колега Ким Чен-ун за втора среща на върха между двамата в края на януари, съобщиха от Белия дом, като не посочиха конкретна дата или място.

Съобщението дойде, след като Тръмп се срещна с най-висшия севернокорейски представител Ким Йонг- чхол в Белия дом за дискусия, която засегна неизпълненото обещание на Ким да разруши ядрената си програма.
Разговорът на Тръмп продължи повече от 90 минути в Белия дом в петък. Основните теми са били ядреното разоръжаване на Корейския полуостров и втора среща на върха, която ще се проведе в края на февруари, потвърди и прессекретарят на Белия дом Сара Сандърс.

Ким Йонг-чхол, бивш таен агент на Северна Корея, пристигна в Белия дом след среща на затворени врати с държавния секретар Майк Помпео и специалния пратеник на САЩ за Северна Корея Стивън Бигън. Тримата мъже се срещнаха за по-малко от час в петък сутринта в хотел в центъра на Вашингтон.

През юни миналата година Тръмп се срещна с Ким в Сингапур. Това бе историческа първа среща между американски президент и севернокорейски лидер.

 

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама