Вдигнаха запора върху имоти и сметки на Арабаджиев

15:06, 21 яну 19 25 1472 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

Административният съд в Пловдив вдигна запора върху имоти и банкови сметки на фирма на Ветко Арабаджиев. Задълженията на "Виктория груп Корпорейшън" възлизат на 606 600 лв. главница и 39 398 лв. лихви за периода от 1 декември 2012 г. - 31 август 2018 г. Издадено е постановление за налагане на запори на имоти и банкови сметки на обща стойност 16 116 304 млн. лв.

Решението на съда не освобождава Арабаджиеви от заплащането на дължимите данъци. Съдът отменя постановлението на НАП с мотива, че е налице „свръхобезпечение”, което „сериозно възпрепятства дейността на ревизираното лице”. Данъчните могат да наложат нови възбрани и запори, но като този път спазят принципа на съразмерност, съобщава БГНЕС.

Припомняме, че в края на месец август 2018 г. бе извършена специализирана акция в офисите на хотел „Маринела” в София и хотел „Марица” в Пловдив, собственост на Ветко Арабаджиев. В хода на процесуално-следствените действия са иззети суми от 10 млн. лв. Събрани са доказателства срещу Маринела и Ветко Арабаджиеви, за които бе издадена Европейска заповед за арест. Тогава бе задържан синът им Вълчо Арабаджиев, който е с повдигнато обвинение за данъчни престъпления и пране на пари.

Ключови думи

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Още по темата

Реклама