Търговище ще отбележи 141 години от Освобождението си с различни прояви

18:00, 23 яну 19 25 1528 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

Община Търговище организира прояви, посветени на 141 години от Освобождението на Търговище. Честването ще започне на 29 януари в 11.00 часа на централния площад "Свобода" с ритуал за издигане на знамената, съобщиха от администрацията на кмета Дарин Димитров.

В 11.15 ч. ще бъде отдадена почит пред паметника на ген. Казимир Ернрот, наричан от местните освободителят на Търговище, след което ще потегли шествие за поднасяне на венци и цветя на Морената във възрожденския квартал "Вароша". Минути преди обяд ще бъде отслужена панихида в храм "Св. Успение на Пресвета Богородица". 

Вечерта в празничния ден от централния площад ще тръгне Факелно шествие, което ще премине по ул. "Васил Левски" и ул. "Шипка" до Морената. То ще бъде предвождано от ученици от Първо ОУ "Хр.Ботев". В проявите ще вземат участие също Духовият оркестър към Община Търговище и Фанфарният оркестър към Първо ОУ "Хр. Ботев". 

Ръководството на Община Търговище призовава всички жителите на областния град да отдадат заедно почит пред подвига на предците, борили се и паднали за свободата на града. 
Честванията ще приключат когато небето над Търговище ще бъде осветено от празнична заря. 

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама