Отново случай на агресия в Спешната помощ в Горна Оряховица

10:40, 23 яну 19 25 1588 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

И тази нощ в Спешната помощ в Горна Оряховица е имало случай на агресия. „През нощта пациенти блъскат вратата и чупят ключа вътре.Такива хора нямат обща култура. Те идват тук да търсят помощ, а същевременно проявяват агресия. Освен това е имало пиян човек, който се е опитал да направи опит за самоубийство. Той се е опитал да си среже вените с тъпата страна на ножа. Все пак той има порезни рани”, разказаха медиците от Спешна помощ – Горна Оряховица.

Предната нощ жена нападна фелдшерка от спешния център в града, след което последваха протест и заплахи за оставки в болницата в Горна Оряховица.

Фелдшерът Наталия Армянова беше нападната от майката на 5-месечно бебе, докато подготвяла документи за транспортирането му до болницата във Велико Търново. 35-годишната жена ударила здравната работничка през лицето с телефона си, а тя взела решение и напуска системата на здравеопазването.

„Преди 2 години бях ударена с юмрук от пациентка. Жената, която ме нападна, беше осъдена. Аз продължавам да работя. Всеки има право да прецени дали ще остане на работното си място, или не”, каза пред Нова телевизия д-р Петя Стоименова. Според нея трябва да има промени в закона, за да не се стига до подобни случаи.

„Колективната оставка се обсъжда.Но това не е решение на проблема. Това е акт на отчаяние от страна на колегите. Подобни случаи се случват почти на всеки час”, заяви началникът на Спешна помощ – Горна Оряховица Виолета Пашова.

В края на седмицата ще стане ясно дали ще има колективна оставка на екипа.

Ключови думи

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Още по темата

Реклама