Елизабет II призова Великобритания да се стреми към съгласие

13:10, 25 яну 19 / Свят 25 1316 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

В момент, когато криза с Brexit се задълбочава, кралица Елизабет II призова Великобритания да се стреми към съгласие, съобщи Reuters, цитирана от БТА.

В реч в Женския институт в Норфък кралицата призова британците да мислят за най-важното в една ситуация и за основните й последици. Така Елизабет II косвено се обърна към политическата класа, която трябва да намери решение на кризата, объркала инвеститорите и съюзниците на Великобритания. 

Датата на Brexit наближава, а Великобритания е затънала в най-дълбоката си политическа криза от половин век, чиито основни въпроси са как и дали да напусне европейския проект, към който се присъедини през 1973 г.

Въпреки че 92-годишната кралица изрично не спомена в речта си Brexit, тя изтъкна, че всяко поколение се сблъсква с нови предизвикателства и възможности.

"Докато търсим нови отговори в съвременната епоха, аз предпочитам стари и изпитани рецепти като това да говорим добре един за друг, да уважаваме различните гледни точки, да търсим заедно съгласието и никога да не преставаме да виждаме по-общата картина", отбеляза Елизабет II.

 

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама