Корнелия Нинова: Корупцията е държавна политика

11:02, 26 яну 19 / Политика 25 1560 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

Днес ще разговаряме и ще взимаме решения за бъдещето! С тези лидерът на БСП Корнелия Нинова започна 49-ия конгрес на партията в зала 3 на НДК.

„Вече 30 години живеем в преход, за които всички политически партии носим своята отговорност. През тези години икономически кръгове си купиха политици от „всички цветове“ – 30-годишно управление“, заяви Нинова, като изтъкна, че „това е скритата паралелна държава, която дърпа конците на истинската“.
„30 години политически грешки, грабеж на национални богатства, сговор между власт и пари, между леви и десни -  България е в клинична демографска смърт“, продължи Нинова. Тя заяви, че се нареждаме на първо място в Европа по смъртност и с най-голям отрицателен прираст на населението.

Корнелия Нинова коментира и управлението на ГЕРБ, като заяви, че откакто партията е на власт, проблемите не спират да растат. „Държавата е превзета от малцина, народът е поробен, корупцията е държавна политика“, категорична бе тя. „Според конституцията сме Парламентарна република, но ГЕРБ ни превърнаха в Премиерска република“, продължи Нинова. По думите й днешната изпълнителна власт използва съдебната, за да прикрива своята и на приближените си бизнесмени корупция. „Решението не е в смяната на конституцията, а в нейното стриктно изпълнение“, изтъкна Корнелия Нинова.

Нинова спомена и политическият процес организиран срещу Елена Йончева. „Заради смелостта на Йончева да се опълчи на корупцията, да започне разследване срещу злоупотребите на граничните огради, за строителството на магистралите, и донесаха този не наказателен, а политически процес“, категорична бе Нинова.

Нинова информира, че през последния месец Йончева е работила по разследване, което ще бъде преставено след седмица на екрана на Българска свободна телевизия. „Тя ще докаже чрез документи и свидетели корупция в най-високите етажи на властта“, заключи Нинова.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама