Мая Манолова: Няма да се кандидатирам за кмет на София

12:03, 26 яну 19 / Политика 25 1605 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

Няма да се кандидатирам за кмет на София. Това заяви омбудсманът Мая Манолова в предаването „Тази събота и неделя“ по bTV, отричайки твърдението на Калоян Паргов, че са водени разговори тя да се кандидатира за кмет на столицата.

Манолова заяви, че тези, които са дали разрешителни на спорните строежи по Южното Черноморие, които са временно спрени заради открити нарушения, трябва да бъдат наказани, а не да остават анонимни. Тя допълни, че не случайно това се случва през зимата – при възможност да не се забележи.

Омбудсманът посочи, че тези строежи влизат в графата „законни безобразия”. „Факт е, че всичко това се случва през зимата – никой да не чуе, никой да не види, ако мине. Все по-малко безобразия ще минават. Екипът ми е написал препоръки към органите, които трябва да извършват проверка и анализ на ситуацията, но тук машината е задвижена, просто аз ще прибавя моя натиск да бъдат потърсени виновниците за тези безобразия”, каза още Манолова.

Мая Манолова беше в Брюксел тази седмица, за да представи петиция против двойния стандарт на храните. Тя сподели, че каузата ѝ е била успешна и петицията е била разгледана в много кратки срокове.
„Тази инициатива, която обедини много български граждани, беше успешна, стигна до Брюксел и беше разгледана в изключително кратки срокове. Вече има забрана срещу производството на храни под един и същи бранд, но с различни съставки и качество. Подобно производство ще влиза вече в черния списък на нелоялните търговски практики, предвидени са огромни санкции – до 10 млн. евро или 4% от годишния оборот”, посочи омбудсманът.

Манолова заяви, че е гражданският натиск ще накара управляващите да предприемат мерки срещу замърсяването на въздуха. „На първо място – защо измервателната станция на Орлов мост беше премахната и не беше възстановена. Трябва да бъдем информирани, за да може всеки да вземе мерки за своето здраве. Няма премислена политика, която да стимулира гражданите да ползват екологични методи на отопление и превоз”, посочи Манолова.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама