Нинова: Предсрочните избори са и наложителни, и неизбежни

14:55, 29 яну 19 / Политика 25 1349 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

"Оценяваме президента Радев и двете години от мандата му с три думи – последователен, съдържателен и перспективен". Това заяви лидерът на БСП Корнелия Нинова, цитирана от  БГНЕС.

В понеделник президентът Румен Радев и вицепрезидентът Илияна Йотова дадоха отчет за свършеното от тях през втората година от мандата си, а критиките на държавния глава към управляващите предизвикаха вълна от политически коментари. От левицата също коментираха думите на държавния глава.

„Последователен, защото от 2016 г. не е изневерил на нито една от дадените думи и обещания към българските граждани в предизборната кампания. Съдържателен, защото запълни тези думи с работа и действия чрез ветата, които наложи върху различни закони, сезирането на конституционния съд. Перспективен, защото не се задоволи само да критикува изпълнителната власт и управлението, както и пороците в обществото ни, а да дава и конкретни решения“, обясни Нинова.

Лидерът на БСП обърна специално внимание на думите на държавния глава за свободата на словото и даде пример с повдигнатото обвинение върху депутата от БСП Елена Йончева. Според лидера на БСП то е в отговор на разследванията, които Йончева е правила като журналист.

„Не е еднократен акт това, което се случва с Елена. Това е принципен въпрос, защото днес е Елена, а утре ще е някой друг. Принципен въпрос е това всеки да има свобода да се изразява“, смята Нинова.

За репресиите срещу журналисти от БСП обвиняват управляващите. „Изпълнителната власт упражнява влияние върху прокуратурата“, категорична е Нинова.

Лидерът на левицата коментира и казаното от президента Радев, че би подкрепил нов политически проект, ако той отговаря на виждането му за водене на политика. „Това е част от интригата в политическия живот. Не гледам сериозно на това. Не вярвам той да прави партия“, допълни Нинова.

Тя още веднъж припомни мнението на опозицията за необходимостта от предсрочни парламентарни избори. „Предсрочните избори са и наложителни, и неизбежни, защото показателите на страната ни са на дъното“, обоснова се Корнелия Нинова.

 

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Още по темата

Реклама