Тереза Мей се връща в Брюксел да предоговори Brexit

19:17, 29 яну 19 / Свят 25 1544 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

Британският премиер Тереза Мей обяви, че възнамерява да се върне в Брюксел, за да поднови преговорите за условията за Brexit, като вземе предвид желанията, изразени от британските депутати.

"Единственият начин да се избегне оттеглянето без сделка е да се сключи споразумение. Искам да се върна в Брюксел с много ясна цел за постигане на споразумение, което ще бъде подкрепено от Камарата на общините", каза Мей, откривайки петчасовия дебат в Камарата на общините преди гласуването във вторник за измененията на законопроекта за излизането от ЕС.

"Това означава да изпратите ясното послание не за това, което Камарата на общините не иска, а за това, което наистина иска", добави премиерът, пише БГНЕС. 

Тя също така изрази подкрепа за изменението, внесено от Греъм Брейди. Той предложи да се премахне концепцията за „предпазна мярка“ от споразумението с ЕС и вместо това да се споменат някои „алтернативни споразумения“, които не позволяват наличието на твърда граница на остров Ирландия.

Май потвърди, че след днешното гласуване тя възнамерява да представи споразумението постигнато с ЕС пред Парламента отново на 13-ти февруари. Ако по някаква причина това не се случи или депутатите отново откажат да я подкрепят, на следващия ден тя отново ще предложи избраните представители да променят законопроекта за Brexit. Тоест, тя ще повтори настоящата процедура, която ще приключи по-късно във вторник с гласуване.

"Знам, че някои членове на парламента изразиха загриженост, че това разискване може да бъде последният шанс да се направят промени, за да се избегне оттеглянето без сделка. Искам да ги уверя, че това не е така. Ще препратя преработения вариант на Камарата на общините за второ гласуване от депутатите възможно най-скоро”, увери премиерът.

 

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама