Обявиха грипна епидемия в Габрово, удължават ваканцията в област Разград

13:30, 30 яну 19 25 1850 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

Грипна епидемия е обявена със заповед на директора на Регионалната здравна инспекция /РЗИ/ д-р Николай Пенчоков в Габровска област. През последната седмица заболяемостта от остри респираторни инфекции е достигнала 240 болни на хиляда души. Ограниченията, свързани с епидемичната обстановка, са в сила от утре. Това съобщиха от РЗИ.

Училищата в областта ще бъдат в грипна ваканция от 31-ви януари до 5 февруари. Преустановява се работата на детските и женските консултации, извършването на профилактични прегледи и планови операции, спират се свижданията в болниците.Заради усложнената епидемична обстановка в област Разград срокът за преустановяване на учебния процес в училищата в региона се удължава до 4 февруари.

Учениците трябва да са в класните стаи на 6 февруари, тъй като предишния ден е междусрочна ваканция. Това съобщи директорът на дирекция "Надзор на заразните болести" към Регионалната здравна инспекция д-р Рени Кирякова.

Тя посочи, че нивото на заболеваемост от грип и остри респираторни заболявания в региона е 156,70 на 10 000 души. Най-много болни има сред подрастващите на възраст от 5 до 14 години и сред децата до четири години. Регистрирани са 14 заболели с пневмония, като 12 от тях са хоспитализирани, каза още д-р Кирякова и допълни, че заболеваемостта в региона се следи ежедневно. 

Ключови думи

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама