Ремонтът на авариралия мост в Червен бряг е на финалната права

14:30, 30 яну 19 25 1375 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

Ремонтът на авариралия мост в община Червен бряг, посока Горник, приключва следващата седмица. Това съобщи пред БТА кметът на община Червен бряг инж. Данаил Вълов.

Той уточни, че преди ден е излят бетонът за укрепване на съоръжението над река Искър и се очаква мостът да бъде пуснат в пробна експлоатация в края на другата седмица. Неговата товароносимост ще бъде първоначално до 5 тона, като ще има замервания и наблюдение на състоянието му по време на пробната експлоатация, поясни Вълов. 

За изпълнител бе избрана софийска фирма и дейностите предвиждаха укрепване на две от носещите колони на моста и укрепване на трегера, който бе подал. 

Около 40 дни бяха необходими на община Червен бряг, за да съгласува всички дейности за ремонта на този мост. Инж. Вълов каза, че са благодарни на институциите, които са им помогнали за осигуряване на нужните 1,2 млн.лв. за решаване на проблема - на областния управител на Плевен Мирослав Петров, Междуведомствената комисия за бедствия и аварии, АПИ и на депутата Пламен Тачев.

Заради авариралия мост при Горник от 23 октомври м.г. бе обявено частично бедствено положение в община Червен бряг до решаването на проблема.

Ключови думи

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Още по темата

Реклама