Ремонт за над 4.5 млн. лв. стартира в Свищов

16:10, 31 яну 19 25 1151 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

Мащабен проект, свързан с изграждането и подмяната на водопроводи, и полагане на нови асфалтови настилки на повече от 45 улици предстои в гр. Свищов.

Ремонтните дейности в крайдунавския град официално ще стартират на 1 февруари от 10.00 часа, в ж.к. „Рила“. На символичната първа копка ще присъстват представители на общинското ръководство, фирмите изпълнителки, граждани и медии.

Лошата инфраструктура на уличната мрежа е сериозен проблем, причиняващ неудобства на жителите на Свищов от десетилетия. Това бе и причината общинското ръководство да подходи по-мащабно и да предприеме действия за осигуряване на финансов ресурс за рехабилитация на уличната и водопроводна мрежа на голяма част от улиците в града. Със средства отпуснати по програма ПУДООС, в размер на близо 1.5 млн. лв. и постановления на Министерски съвет в размер на 1.3 млн. лв., до края на пролетта ще бъде подменена ВиК мрежата на всичките над 45 улици. След подмяната на водопроводите, улиците ще бъдат изцяло преасфалтирани със средства в размер на 1.8 млн. лв., осигурени от общински заем, изтеглен през 2018 година за основен ремонт на част от уличната мрежа в града.

Ключови думи

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама