Спецчасти на Мадуро нахлуха в дома на Гуайдо

11:45, 01 фев 19 / Свят 25 1959 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

Конфликтът между двамата опоненти Мадуро и Гуайдо навлезе в нова фаза. Сили на венецуелските спецчасти са нахлули в дома на самопровъзгласилия се за президент Хуан Гуайдо. По това време той не е бил в жилището си. Там са били само съпругата му и близо 2- годишната им дъщеричка.

Гуайдо заплаши, че ще търси отговорност на хората, поръчали нахлуването на спецчастите в дома му.

В интервю за американския телевизионен канал CNN, Гуайдо заяви, че не изключва да приеме военна помощ от САЩ за разрешаване на политическата криза в страната. Той посочи, че народът иска да прекрати диктатурата на държавния глава Николас Мадуро на всяка цена.

„Тук, във Венецуела, ние правим всичко възможно, за да осъществим натиск, така че да не се стига до сценарий с военна намеса и никой не иска той да се случва“, каза Гуайдо.

„Опитваме се да възстановим суверенитета на тази страна, да възстановим свободата и демокрацията на Венецуела“, добави още той.

Венецуела се готви да продава злато на Обединените арабски емирства, за да се сдобие с евро в наличност. Според съобщения в медиите, планът е до края на февруари Каракас да продаде около 29 тона злато.

По данни на Венецуелската централна банка до ноември страната е разполагала със златен резерв от 132 тона.

 

 

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама