Стартира програма за подпомагане на млади лекари

13:40, 01 фев 19 25 1222 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

От 1-ви февруари стартира програмата на Българския лекарски съюз (БЛС) за подпомагане развитието на млади медици. Сред основните мотиви на организацията за изпълнението на тази програма са необходимостта от задържане на специалисти в България и връщането им от чужбина у нас.

В предходните години БЛС отпускаше ежегодни стипендии за една календарна година. От тази година Съюзът разширява проекта и го превръща в ежегодна програма за финансово стимулиране на млади лекари, а именно - студентите след 4-ти курс, редовни и свободни докторанти, както и специализанти.

Разширеният проект е по няколко направления. Студентите в 5-и и 6-и курс ще получават ежемесечна стипендия в размер до 120 лв. в рамките на една учебна година. Срокът за кандидатстване е 28 февруари.

Предвидено е и финансиране на участие в национални и международни научни форуми на специализанти, докторанти и млади лекари до 35 години. За тях желаещите могат да кандидатстват целогодишно.

По програмата се отпускат средства и за научно-изследователски проекти на млади лекари до 35 години, специализанти и докторанти. Срокът за кандидатстване е 31 март.

 

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама