Община Поморие закупува модерна техника за местната болница

15:36, 02 фев 19 25 1893 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

Със средства от Община Поморие съвсем скоро ще бъдат закупени два чисто нови и изключително ценни апарата за нужните на местната Многопрофилна болница за активно лечение – компютърна томографска система (скенер) и модерно видеоендоскопско ободурдване с апарати и инструменти за диагностика, оперативна и офисна хистероскопия. Това съобщиха от пресцентъра на Община Поморие. Новата медицинска апаратура възлзиа на над половин милион лева, притежава необходимите лицензи и отговаря на всички законови технически изисквания.

Качеството на предоставяните здравни услуги в МБАЛ – Поморие не зависи само от работещите в нея медици, но и от наличния инструментариум. Убеден съм, че новата техника значително ще допринесе както за по-точното диагностициране на пациентите, така и за тяхното последващо лечение. Здравето е най-голямото богатство и смятам, че всяка сума, време и усилие, които инвестираме в него, наистина си струват”, коментира кметът Иван Алексиев.

Чрез компютърно - томографската система ще бъдат извършвани изследвания, използващи рентгенова технология и скенер за получаване на детайлни образи от кръвоносните съдове. Методът е минимално инвазивен и ще спомогне за откриването и предприемането на мерки срещу редица заболявания на: съдовете на мозъка, крайниците, белите дробове, корема, малкия таз, сърцето.

Видеоендоскопското оборудване е още една грижа на високо ниво с диагностични и терапевтични функции. Освен ясен образ и възможност за откриване на тъканни промени посредством директен оглед на различни вътрешни органи, апаратурата ще позволява на оператора да вземе и биопсичен материал. Апаратурата ще бъде монтирана в Акушеро-гинекологичното отделение на МБАЛ – Поморие и ще спомага не само за репродуктивното здраве, но и за здравето на жените във всяка възраст.

Процедурите по провеждане на обществените поръчки за двата апарата са към финала си. След изтичане на определените в ЗОП срокове за обжалване предстои подписване на окончателните договори, които включват доставка, монтаж, пускане в експлоатация, обучение на персонала и гаранционна поддръжка на двете устройства.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама