Цветанов ще участва в Националната молитвена закуска при Тръмп

12:44, 03 фев 19 / Политика 25 1245 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

Председателят на ПГ на ГЕРБ и зам.-председател на партията Цветан Цветанов по традициия ще участва в годишната Национална молитвена закуска при президента на САЩ Доналд Тръмп. На събитието ще присъстват и народният представител от ГЕРБ Пламен Нунев, депутатът Желю Бойчев, председателят на ПГ на ДПС Мустафа Карадайь, зам.министърът на младежта и спорта Ваня Колева и зам.-кметът на София Тодор Чобанов.

Молитвената закуска се провежда за 67-ма поредна година и събира общественици и политици от повече от сто държави от цял свят в името на духовните и семейни ценности за работа в услуга на общността и добруването между хората от всички религии, етноси и националности.

По време на визитата си Цветан Цветанов ще вземе участие и във форум по сигурност в Сената на САЩ, организиран от сенатор Джеймс Инхоф – председател на Комисията по отбрана и Фатмир Медиу – министър на отбраната на Албания в периода 2005-2008-а година. Темата на форума ще бъде „Актуални предизвикателства пред Югоизточна Европа и противодействие на злонамереното влияние на Русия в региона“, като той ще събере премиери, министри и депутати от Балканите и ЕС, както и членове на конгреса на САЩ.

Цветанов ще проведе и редица двустранни срещи с представители на неправителствения сектор, Конгреса, Държавния департамент и Съвета по национална сигурност на САЩ.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама