Растенията в офиса помагат за здравето и настроението на служителите

19:40, 05 фев 19 25 1672 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

Работещите в офис с растения вземат с 20% по-малко болнични от работещите в неозеленени помещения, констатираха учени от Вагенингенския университет и научното предприятие "Фитагорас", съобщи холандския сайт "НЛТаймс", цитиран от БТА.

Растенията намаляват броя на дните, в които един служител отсъства от работното си място поради заболяване, средно с 1,6 на година.

Холандските учени са сравнили как се променя работната атмосфера след поставянето на растения в офиса. Те поставили сензори в помещенията, за да определят физическото изменение на вътрешния микроклимат. Също запитали служителите как възприемат работното си място, каква е работната атмосфера, какво е тяхното настроение и самочувствие - преди и след поставяне на растенията.

Растенията повишили влажността на въздуха в работното помещение средно с 5%. Температурата също станала по-приятна - в офис с растения служителите усещали горещина или студ не толкова рязко, колкото в офис без растения.

Растенията оказали и видим ефект върху настроението на служителите. Те станали по-позитивни през работното си време, а след като си тръгнели от работа, по-малко се тревожели за свършеното.

 

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама